Yoghurt-panna cotta med kiwi
Hjertesmeltende niece-smil, solskinsslikkeri og yoghurt-panna cotta i forårsfarver er lidt af det, min mandag har budt på.
T a k !
Gid hver uge kunne starte sådan.
Den lille kærlighedspige er jeg i hvert fald nødt til snart at se igen.
Normalt består panna cotta udelukkende af fløde.
Denne er en lidt lettere version – tilsat græsk yoghurt.
Perfekt til en varm sommerdag.
Ingredienser (4 portioner)
Panna cotta:
180 g fløde
50 g sukker
½ vaniljestang
1 ½ blad gelatine
250 g græsk yoghurt
Kiwi-puré:
1 kiwi
1 spsk vand
1-2 tsk sukker
Panna cotta:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vaniljekorn og –stang i en gryde, og bring det i kog.
Udblød gelatinen i koldt vand, og vrid vandet af den.
Tag gryden af varmen, og fjern den tomme vaniljestang.
Tilsæt den udblødte gelatine, og pisk.
Tilsæt yoghurt, og pisk igen.
Hæld massen i små serveringsglas, og stil dem på køl 3-4 timer eller natten over.
Skræl kiwien, og blend den.
Hæld kiwi-puré, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
Blend massen.
Lad det køle lidt af, og fordel et tyndt lag over hver panna cotta.
Sæt glassene på køl igen.
Pynt med høvlet hvid chokolade lige inden servering.