Varm chokolade med julesmag

Jul varm chokolade med appelsin og kanel

Der er vintervejr med sne og slud på vej.

Det betyder tid til store striktrøjer, lange uldsokker og masser af varm chokolade!

Har du lidt smeltet chokolade til overs, så lav en portion hjemmelavede choko-pinde, og gem dem i skabet til de kolde dage.

Så er du altid parat til at forkæle dig selv – eller dine gæster med lækker varm chokolade.

Du kan give choko-pindene dit helt personlige præg med forskellige former (hjerter/blomster/firkanter…) og forskellig smag (appelsinskal, kanel, mynteblade, chili…).

Jeg har lige lavet små søde orange-choko-pinde med kærlighedsbudskab:

Jul varm chokolade med appel og kanel

Ingredienser (til 10 choko-pinde)

100 g chokolade

appelsinskal/kanel/mynteblade/chili/…

 

Smelt chokoladen over vandbad, og bland appelsinskal, kanel, mynteblade, chili eller noget helt femte i.

Fyld chokoladen i små chokoladeforme, og sæt dem på køl indtil brug.

Jul varm chokolade med appel og kanel

Ingredienser (4 kopper)

10 hjemmelavede choko-pinde (se opskrift ovenover)

½ l letmælk

(evt. fløde og kanel)

 

Hæld mælken i en gryde, og varm den op til ca. 85 grader. (Tjek evt. med et sukkertermometer.)

Hæld den varme mælk i en kop, og rør rundt i koppen med én eller to choko-pinde (jeg stemmer for to!)

Pisk fløden let til skum, og server den varme chokolade med en skefuld flødeskum og et lille drys kanel.

Jul varm chokolade med appel og kanel