Små stykker nostalgi
Da jeg var lille og havde fødselsdag, bagte min mor altid verdens bedste kagemand kagepige. En vandbakkelseskagepige. Med en fin kjole af glasur, lange fletninger af karamelsnørebånd og en krop pyntet med store mængder slik.
Jeg husker tydeligt følelsen, den fine kagepige vakte. Det var barnelykke, når den er allerbedst.
I går fik min kæreste mig lokket til at lave vandbakkelser. Som akkompagnement til film under dynen. Jeg blev ramt af ren barnenostalgi.
Jeg lavede en voksen variant med hindbærskum og hvid chokolade. Var dog millimeter tæt på at overdynge vandbakkelserne med glasur og slik. Det bliver næste gang.
Ingredienser
Vandbakkelser:
1 dl vand
50 g smør
1 tsk sukker
50g hvedemel
2 æg
Hvidbærskum:
Fløde
Hindbær
Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog.
Tag gryden af varmen, og tilsæt en blanding af mel og sukker.
Rør godt rundt.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk til dejen er sammenhængende.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og lav små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i cirka 25 min ved 200 grader. (Åbn ikke ovnen imens!)
Afkøl vandbakkelserne.
Hindbærskum:
Pisk fløden til skum.
Mos hindbærerne, og bland dem i flødeskummet.
Servering:
Smelt hvid chokolade over vandbad.
Pensl et tyndt lag chokolade på vandbakkelserne.
Fyld hindbærskum i vandbakkelserne.
Pynt til sidst med frysetørrede hindbær.