Hjemmelavet choko-karamel-smørepålæg

Toscano Brown smørepålæg

Havregrøds-kiks med hjemmelavet choko-karamel-smørepålæg er min nye favoritsnack.

Smørepålægget er lavet på mælkechokoladen Amedei Toscano Brown og har en skøn smag af mælkechokolade og strejf af karamel.

Jeg er tosset med den søde smag – men foretrækker du en mere kakaokraftig smag, så udskift mælkechokoladen med mørk. Og tilsæt evt. lidt kakao.

Jeg kan ikke vælge – så jeg laver én af hver :)

Toscano Brown smørepålæg

Toscano Brown smørepålæg

Må du få en herlig helligdag!

 

Ingredienser

Choko-karamel-smørepålæg

100 g smør

100 g hasselnødder

2 spsk honning

100 g Toscano Brown (eller anden mælkechokolade af god kvalitet)

 

Rist hasselnødderne på en pande eller i ovnen, og pil skallerne af.

Blend dem i nogle minutter – indtil de bliver til ‘nøddesmør’.

Pisk smør og honning sammen.

Bland nøddesmørret i massen.

Smelt chokoladen, og hæld den i.

Fyld massen i glas, og sæt den på køl.

 

Havregrøds-kiks:

Lav en portion havregrød (eller brug en rest fra din morgenmad.)

Smør havregrøden ud i et meget tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag den i ovnen i 30-35 minutter ved 160 grader – til den er helt tør og sprød.

Lad den køle af, og bræk den i store flager.