Spiselige julekugler

Julekugler

Kalenderen siger stadig halvanden måned til jul. Men julen føles lige om hjørnet. Særligt udenfor. Gaderne er fyldte med julepyntede vinduer, funklende lyskæder i regnbuefarver, berusende dufte af brændte mandler og julemelodier fra glade gademusikanter.

Indenfor, i mit lille hjem, står julebarometeret også højt. Julekuglerne ovenover har nok en lille finger med i spillet. De har lige muntret sig et kvarter i ovnen og spredt en herlig duft af jul.

Det er nu en hyggelig tid. Julen.

 

Ingredienser (20 stk.)

1 æg

75 g rørsukker

225 g hasselnødder

1/2 tsk stødt kanel

¼ tsk stødt allehånde

¼ tsk nellike

¼ tsk stødt ingefær

100 g mørk chokolade

 

Rist hasselnødderne i ovnen i 5-10 min ved 200 grader.

Rul hasselnødderne i et viskestykke for at få skallerne af.

Hak hasselnødderne fint (med en blender).

Pisk æg og sukker grundigt til en luftig æggesnaps.

Tilsæt nødder og krydderier.

Form små runde kager på størrelse med valnødder.

Bag kagerne midt i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter (til de er gyldne).

Afkøl kagerne på en bagerist.

Smelt chokolade over vandbad.

Dyp halvdelen af hver kage i chokoladen.

Julekugle