Spejderkugler / lakridstrøfler
I går blev en dag med store smil, selvforkælelse og småtingslykke.
Jeg slikkede solskin på tagterrassen, spiste søde sommerbær i store mængder, lavede labre lakrids-spejderkugler, så smuk og hjertegribende film, delte hemmeligheder med en værdifuld veninde og gik glad i seng, da uret havde peget på nat i mange timer.
Sådan en dag kan gøre én helt svævende og skyde lykkebarometeret i vejret.
Spejderkuglerne, jeg lavede, minder om nogle, jeg smagte, da jeg var på mini-ferie på solskinsøen.
Faktisk var jeg så pjattet med dem, at jeg forsøgte at lokke familien med i den fine chokoladebiks hver dag for at købe de himmelske kugler.
Det lykkedes næsten.
Mine spejderkugler indeholder ikke karamel (som de andre). Men det magiske match af lækker lys chokolade og lakridspulver er det samme.
Jeg har lavet mine af min yndlings-mælkechokolade Amadei Toscano Brown og lakridspulver foræret af Konnerup & Co. Lakridspulveret er ikke nær så stærkt som Bülows rålakridspulver. Derfor var jeg ikke bange for at rulle løs og lade kuglerne suge masser af lakridspulver til sig.
Søde lakridsvenner, prøv dem af.
Jeg lover, at jeres smagsløg vil juble.
Ingredienser (ca. 10 stk.)
50 g fløde
100 g lys chokolade
1 tsk lakridspulver (plus meget mere til overtræk)
Hak chokolade, og kom det i en skål.
Bring fløde i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør det hele sammen til en skinnende, homogen masse.
Tilsæt 1 tsk lakridspulver, og rør rundt igen.
Sæt massen på køl natten over.
Form små kugler, og rul dem i lakridspulver.
Stil trøflerne på køl indtil servering.