Sesam-macarons

Sort sesam macaron med hvid chokolade sesam ganache

Lææænge har jeg gået og drømt om disse macarons.

Både på grund af deres fine grå farver – og deres spændende sesam-smag.

De sorte frø er ristet kort på panden – og tilsat både i bunde og ganache.

Mærkeligt, tænker du måske. Men jeg er fan!

Sort sesam macaron med hvid chokolade sesam ganache

Min macaron-lyst er ret ustyrlig i øjeblikket. Så forbered dig på et par varianter mere – og bær over med mig, hvis du har fået nok :)

Sort sesam macaron med hvid chokolade sesam ganache

Ingredienser (cirka 12 macarons)

Makronbunde:

30 g mandler (eller mandelmel)

13 g sorte sesamfrø

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

evt. lidt sort pulverfarve

 

Ganache med hvid chokolade og sesam:

100 g fløde

200 g hvid chokolade

30 g sesamfrø

evt. lidt sort pulverfarve

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld sesamfrø ned til mandelmelet, og blend videre.

Hæld flormelis ned, og blend videre.

Tilsæt evt. sort pulverfarve.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Ganache med hvid chokolade og sesam:

Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål.

Bring fløde i kog, og hæld det over chokoladen.

Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.

Blend sesam til sesammel, og rør det i.

Tilsæt evt. sort pulverfarve.

Afkøl ganachen – indtil den har den ønskede konsistens.

Saml dine macarons, og server for dine særlige.

Sort sesam macaron med hvid chokolade sesam ganache