Saltkaramelchokoladetrøfler

Chokoladetrøfler med saltkaramel

Salt, karamel og chokolade forenet i disse silkebløde trøfler, der smelter på tungen og sender dig direkte i chokoladehimmelen!

De er farligt fristende og forsvinder på ingen tid.

Til gengæld gør de såvel store som små maver lykkelige og er perfekt påskesnask, som en sød følger på Instagram så fint formulerede.

Jeg kunne ikke være mere enig.

Chokoladetrøfler med saltkaramel

INGREDIENSER

Antal: ca. 30 kugler – tror jeg. Jeg smugsmagte en del undervejs.

100 ml fløde
55 g sukker
1 spsk glukosesirup
1/3 tsk havsalt
120 g mælkechokolade
75 g mørk chokolade
20 g smør
kakaopulver (til at rulle i)

Varm fløde op i en lille gryde, og sæt den til side.
Kom sukker i en lille, tykbundet gryde, og smelt det til karamel.
Fjern gryden fra varmen, og tilsæt den lune fløde, glukosesirup og salt.
Sæt gryden tilbage på blusset (på svag varme), og rør rundt, indtil massen er homogen.
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Hæld forsigtigt karamelmassen over chokoladen, og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Skær smørret i tern, og rør det i.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl nogle timer eller natten over.
Form små kugler (à 10 g) af massen, og rul dem i kakaopulver.
Opbevar de små lykkekugler i en lufttæt beholder i køleskabet indtil nydning.