Dobbelt chokoladecookies med havsalt
Kæmpecookies med store stykker chokolade, chokoladepynt og masser af havsalt.
Med et sprød ydre og et chewy indre.
Og med en intens smag af chokolade, der fremhæves og fortrylles af de små saltflager.
Cookies’ene var onsdagsoverraskelse til manden-min, og der var begejstring og bjørnekram som tak. Drøndejligt.
P.S. Det sørme, det snart, december. Har du drømme om/ønsker til julelækkerier, jeg skal fremtrylle? Så hold dig ikke tilbage! Jeg fifler pt. med en idé om en julekage i lag og en juleis.
Ingredienser
Antal: 8 kæmpecookies
25 g smør
100 g mørk chokolade + 50 g mere + 25 g mere
1 æg
85 g sukker
40 g mel
1/4 tsk vaniljepulver
1/4 tsk salt + mere som pynt
Smelt smør og de 100 g chokolade over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen, og rør chokoladeblandingen i.
Bland mel, vaniljepulver og salt, og vend det i.
Hak 50 g chokolade, og vend den i dejen.
Sæt store skefulde af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 170 grader i 12-14 min.
Lad dem køle lidt af, og drys med smeltet (tempereret) chokolade og havsalt.