Ribstærter med lakrids og hvid chokolade

Små ribstærter med hvid chokolade og lakrids

Jeg er fuldstændig fortabt og forgabt i hvide ribs.

I deres kuglerunde form. I deres fine, perlemorsfunklende farve. I deres syrligsøde smag.

De røde ribs rocker så sandelig også, men der er noget ganske særligt over den hvide variant.

I hvert fald i mine øjne.

Hvide ribs er ret svære at få fat i (med mindre man er den heldige ejer af en have med hvid ribs-busk), og jeg har trasket København tynd for at finde de små bær. Uden held.

En måneds tid senere, og da jeg allermindst ventede det, kom min kære mand hjem fra Torvehallerne med favnen fuld.

Jeg smed straks alt, jeg havde i hænderne, og sprang i køkkenet.

Et par timer senere var der minitærter på menuen.

Med sprød mørdej, sød silkeblød hvid chokoladeganache med strejf af lakrids, hvide ribs i bunkevis og blå kornblomster.

Jeg blev lykkelig – og han blev lykkelig!

Har du smagt hvide ribs? Eller hvide hindbær?

Jeg drømmer om begge buske i favorithaven på Bornholm til næste år.

Håber mine ønsker bliver til virkelighed (og at min mor og stedfar læser med lige nu…)

Små ribstærter med hvid chokolade og lakrids

OPSKRIFT

6-8 minitærter

Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør
1 knivspids salt
½ æg

Hvid chokoladeganache med lakrids:
100 g Ivoire fra Valrhona eller anden hvid chokolade af god kvalitet
50 ml piskefløde
1/2 tsk rålakridspulver fra Bülow

Pynt:
Hvide ribs
Usprøjtede blå kornblomster

Mørdej:
Kom mel, flormelis, smør og salt i en food
processor/blender, og kør det til ‘revet parmasan’.
Tilsæt 1/2 æg, og kør få sekunder mere, så dejen lige samles.
Form så dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet en times tid.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd små tærteforme med den.
Prik bundene med en gaffel, og bag dem let gyldne (i ca. 15 min) ved 175 grader.
Lad dem køle helt af.

Hvid chokoladeganache med lakrids:
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen, indtil ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Tilsæt lakridspulver, og smag til.
Fordel ganachen i de afkølede tærtebunde, og sæt dem i køleskabet 3-4 timer eller natten over.

Pynt:
Pynt tærterne med hvide ribs i massevis og lidt kornblomster.

Indlægget indeholder affiliatelinks.