Pistaciecookies
Sommetider (læs: ofte) sker det, at jeg forelsker mig i en eller anden tilfældig frugt/grøntsag/spiselig sag – og gerne spiser den flere gange om dagen – i flere uger. Lige for tiden kan jeg slet-overhovedet-ikke få nok af pistacienødder. De små saltede nødder ligger ude i skabet (og i skålen lige foran mig) og hvisker ”spis os-spis os”.
De smager heldigvis også herligt i alverdens salater og søde sager. Og ikke mindst i disse cookies, som jeg fremtryllede i går.
Søger du nogle små søde sager til søndagens sofaslængeri, så overvej disse. De er simple, smagfulde og slet ikke så syndige, som de ser ud.
Ingredienser
80 g pistacienødder
50 g mandler (mandelmel)
60 g sukker
en knivspids salt
1 æggehvide (måske lidt mere)
30 g lys chokolade
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld 50 g pistacienødder ned til mandelmelet, og blend videre.
Hæld nøddemel, sukker, salt og æggehvide i en skål, og rør det sammen.
Hvis massen har svært ved at hænge sammen, så tilføj lidt mere æggehvide.
Hak de sidste 30 g pistacienødder og den lyse chokolade groft, og vend det i.
Form små runde cookies (cirka 1 spsk) på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag cookies’ene ved 170 grader i 12-14 min.