Pistacie-macarons

Macarons med hvid chokolade ganache og pistacienødder

Vidste du, at du kan udskifte mandlerne i macarons med andre nødder?

Hasselnødder, pistacienødder, jordnødder, cashewnødder, valnødder eller en sjette slags.

Kun fantasien og dit nøddelager (!) sætter grænser.

Jeg er pjattet med pistacienødder – derfor faldt valget på dem.

At de, udover deres skønne smag, har den fineste lysegrønne farve er kun ekstra bonus!

Valnødderne og jordnødderne, der ligger i store 1-kilos sække i skabet og føler sig forsømt og fravalgt, får lov næste gang. Hvis ikke til macarons, så til andre lækkerier.

Macarons med hvid chokolade ganache og pistacienødder

Fyldet er lavet af den delikate Amedei Toscano White, frisk øko-fløde, finmalede usaltede pistacienødder og en snert af citron.

Fantastisk kombination. Og lidt farlig.

Helt ærligt og hånden på hjertet: Jeg gad faktisk godt spise macarons hver dag.

Det kommer nok ikke bag på dig.

 

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

20 g mandler (eller mandelmel)

20 g usaltede pistacienødder

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

 

Ganache:

20 g usaltede pistacienødder

40 ml fløde

80 g hvid chokolade

Frisk citronsaft

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld pistacienødder og flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandel-pistacie-blandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Ganache:

Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål.

Blend pistacienødderne til fint pistaciemel.

Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over den hakkede chokolade.

Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.

Bland noget af pistaciemelet i – og gem resten til pynt.

Tilsæt lidt citronsaft. (Smag til.)

Sæt ganachen på køl.