Pistacie-macarons
Vidste du, at du kan udskifte mandlerne i macarons med andre nødder?
Hasselnødder, pistacienødder, jordnødder, cashewnødder, valnødder eller en sjette slags.
Kun fantasien og dit nøddelager (!) sætter grænser.
Jeg er pjattet med pistacienødder – derfor faldt valget på dem.
At de, udover deres skønne smag, har den fineste lysegrønne farve er kun ekstra bonus!
Valnødderne og jordnødderne, der ligger i store 1-kilos sække i skabet og føler sig forsømt og fravalgt, får lov næste gang. Hvis ikke til macarons, så til andre lækkerier.
Fyldet er lavet af den delikate Amedei Toscano White, frisk øko-fløde, finmalede usaltede pistacienødder og en snert af citron.
Fantastisk kombination. Og lidt farlig.
Helt ærligt og hånden på hjertet: Jeg gad faktisk godt spise macarons hver dag.
Det kommer nok ikke bag på dig.
Ingredienser (12 små macarons)
Makronbunde:
20 g mandler (eller mandelmel)
20 g usaltede pistacienødder
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
Ganache:
20 g usaltede pistacienødder
40 ml fløde
80 g hvid chokolade
Frisk citronsaft
Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld pistacienødder og flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandel-pistacie-blandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)
Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.
Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.
Ganache:
Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål.
Blend pistacienødderne til fint pistaciemel.
Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over den hakkede chokolade.
Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Bland noget af pistaciemelet i – og gem resten til pynt.
Tilsæt lidt citronsaft. (Smag til.)
Sæt ganachen på køl.