Passionsfrugt-petit four
Lørdagslækkerier er lig med passionsfrugt-petit fours med mælkechokolade og pufsukker.
Passionsfrugterne er fundet hos Brdr. Nyholm i Torvehallerne – Frugt&Grønt-butikken, hvor du kan få ALT, hvad dit frugthjerte begærer.
De har den skønneste syrlige smag og er det perfekte modspil til chokoladens sødme.
Ud over mælkechokolade består bundene af hasselnøddemel og pufsukker. Sidstnævne fordi jeg elsker lækkerier, der stimulerer både smags- syn- lugte- høre, og følesans.
Fyldet er en ganache bestående af hvid chokolade og passionsfrugtpuré.
Jeg er fan!
Faktisk så meget, at jeg lige har nomineret dem til en del af årets nytårsdessert.
Ha’ en lækkerlørdag, kære læsere!
Ingredienser (4 stk.)
Bunde:
30 g hasselnødder
70 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade
30 g pufsukker
Ganache med hvid chokolade og passionsfrugt:
40 g Amedei Toscano White
25 g fløde
3 passionsfrugter
Bunde:
Rist nødderne kort i ovnen, og blend dem til nøddelmel.
Smelt chokoladen over vandbad, lad det køle lidt af (til en temperatur på 32 grader, hvis du har et sukkertermometer), og bland nøddemel og pufsukker i.
Fordel massen i minitærteforme. (Lav ikke bunden for tyk.)
Sæt dem på køl, mens du laver ganachen.
Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål.
Skrab kødet ud af passionsfrugterne, og si kernerne fra.
Bring fløde og passionsfrugtsaft i kog i en gryde, og hæld det over den hakkede chokolade.
Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Lad det køle lidt af, og hæld det i de kolde chokoladebunde.
Sæt dem på køl indtil servering.
Pynt med chokolade drysset med frysetørret passionsfrugt (som mig) eller chokoladespåner.
Servér dem sammen med årstiden frugter/bær og et par kugler (vanilje)is.