Nougatis
L æ n g e har jeg drømt om en hjemmelavet nougatis. Den klassiske slags med knasende mandelkrokant og ekstra meget af det!
I går blev drømmen til virkelighed. Og er du vimmer en is!
Uforskammet lækker og lidt for svær at modstå.
Skip endelig ikke steppet med at riste mandlerne i ovnen. Det gør hele forskellen.
INGREDIENSER
Antal: 4 personer
Mandelkrokant:
75 g mandler
200 g sukker
1 knivspids salt
Is:
150 ml fløde
150 ml minimælk
100 g sukker
1 knivspids salt
100 g mandelkrokant
Tilbehør:
50 g karamelliseret hvid chokolade/Dulcey
Mandelkrokant:
Smut mandlerne, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 min (til de er gyldne og huset dufter som en drøm.)
Lad mandlerne køle lidt af, og hak dem i mindre stykker.
Smelt sukker til karamel i en lille gryde.
Tilsæt salt og mandelstykker, tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen.
Hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
Hak/mort krokanten i små stykker.
Bland fløde, mælk, sukker og salt, og kør massen på ismaskine.
Tilsæt 100 g mandelkrokant lige inden, isen er kørt færdig, og gem resten af krokanten i en skål (til dem, der er lige så tossede med knas som mig.)
Smelt karamelliseret hvid chokolade/Dulcey i en skål over vandbad, og kom den i en lille skål.
Kom et par kugler nougatis i en skål, drys lidt ekstra krokant oven på isen, hæld lidt karamelliseret hvid chokolade ud over, spiiis og bliv lykkelig.