Nogger – nostalgi-is

Nogger - ispind

Jeg tager forskud på foråret og vil de følgende dage fremtrylle is i forskellige afskygninger.

Mere præcist gamle klassikere i nye klæder.

I dag får du min luksus-version af ispinden Nogger.

Lige som klassikeren består den af en nougatmidte, en vaniljeis og en sprød chokoladeskal med knas.

For at lave den så luksus som muligt har jeg brugt den himmelske Amedei Gianduja som nougat, hjemmelavet vaniljeprikket is som fyld og den søde Amedei Toscano Brown tilsat ristede, hakkede hasselnødder som overtræk.

Drengene i huset fik lov til at smage.

“Det er den bedste Nogger, jeg nogensinde har smagt…” var dommen :)

Hvilken ispind var din favorit som lille? Kom meget gerne med forslag/ønsker til klassikere, jeg skal nyfortolke!

Nogger - ispind

Ingredienser (4 store is)

200 g (mini)mælk

200 g fløde

125 g rørsukker

1 vaniljestang

40 g Amedei Gianduja – eller anden lækker nougat

100 g Amedei Toscano Brown – eller anden lækker mælkechokolade

15 g hasselnødder

4 ispinde

 

Skær nougaten ud i fire stykker, og stik en ispind ind i hvert stykke (så halvdelen af ispinden er dækket af nougat.)

Læg nougat-pindene i fryseren, mens du laver ismassen.

Bland mælk, fløde, rørsukker og korn fra vaniljestangen, og kør massen på ismaskine.

Hæld et tyndt lag is i en stor boks, placer nougatpindene oven på (med god mellemrum) og læg så endnu et lag is.

(Gem resten af isen til en anden dag.)

Sæt boksen på køl natten over, og skær så isene ud i aflange firkanter.

Læg isene tilbage i fryseren, mens du smelter chokoladen.

Rist hasselnødderne kort i ovnen, og hak dem fint.

Smelt chokoladen over vandbad, bland de hakkede nødder i og overtræk ispindene med chokoladen.

Opbevar dem i fryseren indtil nydning!

Nogger - ispind