Nemesis med nutellaganache
Hvis der nu skulle sidde en enkelt derude, der var i tvivl:
Dette er mit livs chokoladekage.
Altså nemesiskagen.
De fleste af jer kender den.
Den er melfri, fudgy og fuldstændig uimodståelig.
Pynt den med fræk nutellaganache som her. Eller med sommersøde bær en masse.
Begge dele smager genialt.
OPSKRIFT
8 personer
Nemesis:
150 g Caraïbe fra Valrhona eller anden chokolade af god kvalitet
75 g smør
150 g sukker
3 æg
Nutella ganache:
100 g Jivara fra Valrhona eller anden mælkechokolade af god kvalitet
150 g nutella
150 ml piskefløde
Nemesis:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
Kom dejen i en springform (18 cm i diameter), og bag kagen i ca. 25 min ved 175 grader.
Lad den sætte sig i køleskabet natten over.
Nutella ganache:
Hak chokoladen fint, og kom chokoladen og nutella i en skål.
Bring fløden forsigtig i kog, og hæld den over chokolade-nutella-blandingen.
Rør energisk i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og får en blank overflade.
Stavblend ganachen.
Lad ganachen sætte sig i køleskabet, indtil den tykner, og smør den på den afkølede kage.
Indlægget indeholder affiliatelinks.