Nytårsdessert: Moussekage med mælkechokolade og passionsfrugt
Tredje nytårsdessert er stjernesmuk og guldglimrende.
Fløjlsblød og knasendesprød.
Den smager sødt af mælkechokolade og har syrlige strejf af passionsfrugt.
Og så er den slet ikke så svær, som den ser ud.
Jeg tror, det er en vinder.
Tip 1: Lav bund, mousse, sirup og chokoladepynt dagen før, men vent med at komme sirup og chokoladepynt på kagen til lige inden servering.
Tip 2: Tilsæt husblas, hvis du ønsker passionsfrugtgelé frem for -sirup.
Tip 3: Brug en lækker kvalitetsmælkechokolade til mousse og pynt, da chokoladen er en central del af kagen. Jeg bruger Amedei Toscano Brown.
INGREDIENSER
Antal: 8 personer
Kiksebund:
50 g mælkechokolade
50 g smør
120 g havrekiks (eller digestive)
Mælkechokolademousse:
150 g mælkechokolade
225 ml piskefløde
Passionsfrugtsirup:
100 g passionsfrugtsaft
75 g sukker
Chokoladepynt:
80 g mælkechokolade
1 spsk kakaopulver
Bladguld
Kiksebund:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Knus kiksene – f.eks. i en frysepose med en kagerulle.
Bland kiks, chokolade og smør, og kom det i bunden af en springform (17-18 cm i diameter).
Pres det godt sammen.
Kom bunden i køleskabet, mens du laver moussen.
Mælkechokolademousse:
Smelt chokolade i en skål over vandbad.
Pisk fløden til let og luftigt skum, og vend forsigtigt den smeltede chokolade i.
Kom moussen oven på den afkølede kiksebund, og sæt springformen tilbage i køleskabet.
Lad den stå på køl min. 4 timer – gerne natten over.
Passionsfrugtsirup:
Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud.
Si kernerne fra.
Bring passionsfrugtsaft og sukker i kog i en gryde, og lad det koge lidt ind.
Lad siruppen køle helt af (i køleskabet), og kom den oven på moussen – men først lige inden servering!
Chokoladepynt:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Sæt springformen, du har lavet moussekagen i, på hovedet (uden bund) oven på et skærebræt beklædt med bagepapir.
Kom chokolade i springformen og smør den helt ud til kanten, så du får en cirkel af chokolade.
Kom chokoladen i køleskabet, indtil den er størknet, og stik så ønskede figurer ud med kageudstikkere.
Vend forsigtigt chokoladen om (for at få en hel glat overflade), og sæt chokoladecirklen tilbage på køl.
Lige inden servering: Lag chokoladecirklen ud af køleskabet, sigt kakaopulver over den og placer den forsigtigt oven på kagen.