Mælkechokoladebrownie med hasselnødder

Mælkechokoladebrownie milkies

I dag stod den på kollegakageforkælelse.

Om præcis 9 dage siger jeg nemlig farvel til computer, møder og deadlines og hej til barsel, baby og bleer.

Jeg glæder mig megameget til barsel, men kommer til at storsavne mine søde kollegaer. Og deres kagebegejstring!

Mine kollegaer er – ligesom jeg – vilde med Amedei Toscano Brown.

Derfor faldt valget på en brownie lavet med mælkechokolade.

Jeg har længe drømt om at lave sådan en chokoladesag.

Men aldrig drømt om, at den ville drøne på top-tre over favoritkager.

Brownien har den lækreste konfektagtige konsistens, en sød smag af mælkechokolade og karamel og sprøde hasselnødder på toppen.

En enkelt bid, og du ryger direkte i chokoladehimlen.

Mælkechokoladebrownie milkies

Ingredienser (8-10 stk.)

125 g Amedei Toscano Brown eller anden lækker mælkechokolade

70 g smør

3 æg

160 g rørsukker

30 g mel

1 knivspids salt

40 g hasselnødder

 

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og sæt den til side.

Pisk æg og rørsukker sammen (ikke for luftigt) – og rør chokoladeblandingen i.

Sigt mel og salt i dejen, og rør rundt.

Hæld dejen i en form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.

Hak hasselnødder groft, og fordel dem på overfladen.

Bag kagen i 35-40 min ved 190 grader.

Sæt den på køl, og lad den sætte sig natten over. Hvis du kan vente så længe…