Chokolade-sushi med lakrids og hindbær
Tusind-trillioner tak for alle jeres lykønskninger. Det har været overvældende og hjertegribende at læse jeres kærlighedskommentarer og talrige tillykke’r.
Også jeres søde sushi-ord har gjort mig glad-glad-glad.
Her er en ny variant, der leger og overrasker med søde og sure smagsnuancer.
De pink pragtfuldheder indeholder både hindbær, citron, lakrids, marcipan og hvid chokolade.
De er kåret som vinder-stykket af mine søde smagskaniner.
Indtil videre…
Sushi-stykkerne er pakket og klar til en lang rejse nordpå.
Jeg skal tilbringe weekenden i Norge med min kommende mand og min fantastiske svigerfamilie.
Må I alle få en vidunderlig weekend!
Ingredienser
100 g marcipan
½ økologisk citron
75 g hvid chokolade
1 dl flormelis
20 g marcipan
1/2 tsk lakridspulver
50 g hvid chokolade (til overtræk)
friske hindbær
frysetørrede hindbær
Rør de 100 g marcipan blød – evt. med en håndmixer.
Tilsæt skal og saft fra den halve citron.
Smelt 75 g hvid chokolade, og rør den i.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen. (Gem måske lidt. Massen skal blive mere fast, men bevare sin blødhed.)
Kom massen i køleskabet i cirka en halv time.
Rul marcipanmassen ud til en aflang firkant.
Bland de 20 g marcipan med lakridspulveret.
Tilsæt evt. mere lakrids, hvis du er lakridselsker.
Rul lakridsmarcipanen til en tynd rulle.
Læg den ovenpå citron-marcipan-måtten.
Læg friske hindbær ved.
Rul citron-marcipan-måtten sammen til et marcipanbrød.
Overtræk den med smeltet hvid chokolade, og pynt med frysetørrede hindbær.
Sæt den på køl indtil servering.
Skær den ud i små skiver.
Server sushien for én, du elsker.