Marcipankugler med citron, hindbær og hvid chokolade
En weekend i yndlingssommerhuset med sødt selskab (fra harerne og hjortene blandt andet) og grin-helt-ned-i-maven er utvivlsomt den bedste medicin, der findes.
Sammen med min kæreste og to andre kære har jeg klatret på stejle bornholmske klipper, betragtet havets betagende hvide skumtoppe, mærket stilheden i fredfyldte skove og slikket masser af sol.
Det er som om, Bornholm er rasende godt for både krop og sjæl.
Jeg fejrer, at foråret titter frem med disse små solskinskugler.
De består af marcipan, citron, hindbær og hvid chokolade.
Her er opskriften:
Ingredienser
100 g marcipan
½ økologisk citron
175 g hvid chokolade
frysetørrede hindbær
Rør marcipanen blød – evt. med en håndmixer.
Tilsæt skal og saft fra den halve citron.
Smelt 75 g hvid chokolade, og rør den i.
Kom massen i køleskabet i cirka en halv time.
Form små kugler (eller påskeæg) af marcipanmassen.
Smelt resten af den hvide chokolade, og overtræk kuglerne med chokoladen.
Drys med knuste frysetørrede hindbær og lidt citronskal.