Macarons med saltkaramel

Saltkaramel macarons

Min sidste septembersøndag bød bl.a. på solskin, Sia-nydning, chokoladekogebogsmøde med den søde Anne og saltkaramel-macarons.

Slet ikke dårligt!

De små macarons er fyldt med ‘Crème de Salidou‘, en fransk og fuldstændig fantastisk karamelcreme med havsalt.

Kan du ikke få fingre i den eller en anden lækker karamelcreme, kan du trylle din egen saltkaramel frem ved at koge en dåse kondenseret mælk i fire timer og dernæst tilsætte lidt havsalt.

 Saltkaramel macarons 

Ingremdienser (12 macarons)

43 g mandler (eller mandelmel)

70 g flormelis

5 g kakao

40 g æggehvide

25 g sukker

karamelcreme

havsalt

 

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og kakao ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Lad bundene køle af på en rist.

Fyld en lille skefuld karamel mellem to bunde, og gentag med alle bunde.

Pynt med et par flager havsalt, og spis:

Saltkaramel macarons