Hvid chokolademousse med mini-macarons

Valentines day - dessert - hvid chokolade mousse med mini macarons

Der er fristende og farvefin dessert på menuen:

Cremet hvid chokolademousse med mini-macarons.

Ikke på grund af Valentine’s Day.

Eller fødselsdag.

Bare fordi det er en topdejlig torsdag.

Valentines day - dessert - hvid chokolade mousse med mini macarons

Mine mini-macarons er helt og aldeles ment som pynt.

Som et sprødt og syrligt element til den søde cremede mousse.

At tænke: ‘jeg laver da bare mini-macarons som dessert’ er strengt forbudt.

Så skal du i hvert fald lave 10 til hver. Mindst.

Valentines day - dessert - hvid chokolade mousse med mini macarons

Ingredienser

100 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade

1 1/2 pasteuriserede æggehvider

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker

 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Pisk æggeblommerne lette og luftige sammen med sukkeret, og rør den smeltede chokolade deri.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.

Fordel moussen i små portionsglas, og stil dem på køl natten over.

Pynt med hjemmelavede mini-macarons. Vælg dine yndlingsmacarons og lav dem i mini-format. (Jeg lavede mine bunde godt 1 cm i diameter.)

Valentines day - dessert - hvid chokolade mousse med mini macarons