Fyldte chokolader med jordbærtrøffel
Dagen i dag blev i sandhed en af de særlige. En lillejuleaftensdag propfuld af lykkestunder med familien – og lyst op af min evigskønne niece, der med sine små, uskyldige øjne og herlige gryntelyde giver sug helt ned i maven.
Lige nu sidder jeg i et musestille hus. Hele familien sover, og klokken har peget på nat i flere timer. Jeg burde måske gå i seng, men jeg bliver oppe. Bare lidt endnu. Er ramt af julefred og taknemmelighed.
Indimellem glemmer jeg, hvor heldig jeg er. Men lige nu står det meget klart.
Må du få en rigtig lykkelig jul.
P.S. En af lykkestunderne i dag mundede ud i 16 af disse:
Små fyldte chokolader med sød jordbærtrøffel.
Ingredienser (til jordbærtrøffel)
75 g frosne jordbær
80 g hvid chokolade
1/4 stang vanilje
20 g honning
20 g smør
1/2 spsk Cognac (eller andet spiritus)
et par korn stødt peber
et par korn chili
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bring langsomt jordbær, honning og vaniljekorn og stang i kog.
Sigt grydens indhold.
Hak chokoladen, og kom den i en skål.
Varm jordbærmassen op til kogepunktet igen, og hæld det i chokoladen, mens du rører.
Lad massen køle ned til 40 grader.
Tilsæt smørret i små stykker.
Smag til med spiritus og krydderier.
Afkøl massen. (Ved 28 grader er den klar til brug.)