Karamelbrud

I går blev en særlig dag. En dag gemt i den indre skattekiste.

Min lille niece blev døbt.

Der var store smil, små tårer i øjenkrogene, fine lyserøde sløjfer på arvedåbskjolen og en lille pige, der sad trygt og roligt på sin fars skød og kiggede op med sine store mørkeblå øjne.

Liv blev navnet. Så fint. Og så rigtigt.

Dagen blev fuldendt under dynen med film, hjemmelavede karamelbrud og snak, indtil uret havde peget på nat i mange timer.

Jeg faldt i søvn med smil på læben og glædesbobler i maven. Sådan burde hver dag slutte.

Karamelbrud

Karamelbrud

 

Ingredienser

200 g sukker

120 g vand

60 g sirup

en knivspids salt

1 spsk smør

1/4 tsk bagepulver

400 g hasselnødder/peanuts/hvad dit nøddehumør er

100 g lys chokolade

 

Rist hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i 8-10 min.

Rul dem i et viskestykke for at få skallerne af.

Lad dem køle af.

Hak dem og fordel det meste på en bageplade beklædt med bagepapir.

Kom sukker, vand, sirup og salt i en gryde, og bring det i kog (ved middelvarme).

Rør rundt med en træske undervejs, så det ikke brænder på.

Når massen koger, så tilsæt smør og bagepulver.

Lad massen koge indtil den har en temperatur på 150 grader (og har en gyldenbrun farve.)

Tag gryden af varmen, og hæld karamellen over de hakkede nødder.

Smelt chokoladen over vandbad.

Fordel et tyndt lag chokolade over karamelmassen, og drys med resten af de hakkede nødder.

Lad det køle helt af.

Bræk/skær karamelmassen i små stykker.

Servér det som lidt sødt til kaffen eller som tilbehør til is.