Lavakage med chokoladeoverraskelse

Chokolade lavakage

Ud over søde solstråler og brusende Bahamas-bølger har ferien forkælet mig med chokoladesager i massevis.

Én af mine yndlings var en smeltet lavakage, som jeg nød i sødt selskab på Bahamas.

Har du nogensinde smagt sådan en vidundersag? Ellers kan jeg klart anbefale det. Gerne med en kugle økologisk vaniljeis og syrlige bær.

Her er en variant med lidt hvid chokolade som overraskelsesmoment.

Den kan sagtens udskiftes med mørk. Eller helt undlades.

Det bestemmer du.

 

Ingredienser (til to personer)

50 g mørk chokolade (gerne 70 %)

50 g smør

30 g sukker

20 g mel

en knivspids vaniljekorn

50 g pasteuriserede æggeblommer

25 g pasteuriserede æggehvider

15 g hvid chokolade

 

Hak den mørke chokolade fint.

Smelt hakket chokolade og smør over vandbad.

Tag det af vandbadet, og rør sukker og vanilje i.

Sigt mel i.

Rør æggeblommer og -hvider i.

Fyld dejen i ramekin-forme – smurt med lidt smør og med et rundt stykke bagepapir i bunden.

Stik et stykke mørk eller hvid chokolade ned i midten.

Opbevar dem i køleskabet indtil kort tid før desserten skal serveres.

Bag dem ved 200 grader i cirka 8 min. (De skal være skælvende indeni.)

Server dem straks – lune og lækre.

Chokolade lavakage

Chokolade lavakage