Lavakage med chokoladeoverraskelse
Ud over søde solstråler og brusende Bahamas-bølger har ferien forkælet mig med chokoladesager i massevis.
Én af mine yndlings var en smeltet lavakage, som jeg nød i sødt selskab på Bahamas.
Har du nogensinde smagt sådan en vidundersag? Ellers kan jeg klart anbefale det. Gerne med en kugle økologisk vaniljeis og syrlige bær.
Her er en variant med lidt hvid chokolade som overraskelsesmoment.
Den kan sagtens udskiftes med mørk. Eller helt undlades.
Det bestemmer du.
Ingredienser (til to personer)
50 g mørk chokolade (gerne 70 %)
50 g smør
30 g sukker
20 g mel
en knivspids vaniljekorn
50 g pasteuriserede æggeblommer
25 g pasteuriserede æggehvider
15 g hvid chokolade
Hak den mørke chokolade fint.
Smelt hakket chokolade og smør over vandbad.
Tag det af vandbadet, og rør sukker og vanilje i.
Sigt mel i.
Rør æggeblommer og -hvider i.
Fyld dejen i ramekin-forme – smurt med lidt smør og med et rundt stykke bagepapir i bunden.
Stik et stykke mørk eller hvid chokolade ned i midten.
Opbevar dem i køleskabet indtil kort tid før desserten skal serveres.
Bag dem ved 200 grader i cirka 8 min. (De skal være skælvende indeni.)
Server dem straks – lune og lækre.