Lakridspåskeæg med hvid chokolade og passionsfrugt
Tusind-trillioner tak for jeres elskelige og evigsøde kommentarer til Chocolat-artiklen i PostDanmarks ‘Med Rundt’.
I kan tro, at det varmer her i marts-kulden.
Flere af jer har efterspurgt opskrifterne i bladet.
For jer, der fik et iturevet blad, en blank bagside – eller bare har sagt ‘nej tak til reklamer’, er her første opskrift.
Den anden kommer i morgen.
Disse påskeæg består af hvid chokolade-lakridsfudge overtrukket med hvid chokolade og et drys af frysetørret passionsfrugt.
Smaddergod fornøjelse! Og pragtfuld Påske til jer alle!
Ingredienser
200 g Amedei Toscano White eller anden hvid kvalitetschokolade
22 g smør
85 g fløde
45 g glukosesirup
150 g sukker
1 spsk Bülow rålakridspulver eller andet lakridspulver
frysetørret passionsfrugtpulver
Bring sukker, glukose, fløde og lakridspulver i kog i en gryde.
Kog det, indtil det har en temperatur på 113 grader. (Brug et sukkertermometer.)
Hak 100 g chokolade, og kom det i en skål sammen med smør.
Hæld karamelmassen over, og rør rundt, indtil chokoladen og smørret er opløst.
Hæld massen i en form beklædt med bagepapir, og sæt det på køl natten over.
Skær massen ud i små stykker à 15 g, og form dem til æg.
Sæt dem på køl igen, mens du forbereder chokoladen.
Smelt de sidste 100 g chokolade over vandbad (og temperer den.)
Dyp æggene i chokoladen, og pynt med frysetørret passionsfrugt og rålakridspulver.