Laber lakridsmousse med hvid chokolade og citron
Aftenens dessert!
Hvid chokolademousse med lækker lakridssmag og strejf af citron.
Fuld af smagsspark og smaddersimpel at lave.
Opskriften svarer til fire mand – men i aften kun to (eller tre om man vil – tæller baby?)
Vores søde tænder trængte sådan.
Kombinationen af citron, lakrids og hvid chokolade er set før, men stadig fabelagtig fantastisk.
Pynt moussen med friske hindbær og knas – f.eks. honningristede havregryn med et drys lakrids.
Og spis den i sødt selskab!
Ingredienser (2-4 personer)
100 g Amedei Toscano White eller anden hvid kvalitetschokolade
1 1/2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk rørsukker
1 tsk Bülow rålakridspulver
1/2 tsk citronskal (fra øko-citron)
friske hindbær
knas – f.eks. honningristede havregryn (med et drys lakrids)
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad.
Pisk æggehvider stive, og stil dem til side.
Pisk æggeblommer, sukker, lakridspulver og citronskal sammen.
Vend den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend forsigtigt æggehviderne i.
Fordel moussen i portionsglas, og stil dem på køl minimum et par timer.
Pynt med friske hindbær og knas lige inden servering.