Lakridslykke
En hjerterammende henrykkelse udløste mine små lakrids-macarons på mit arbejde i sidste uge. Derfor – blandt andet – får mine dejlige kolleger veninder disse små lakrids-lækkerier i morgen:
Det er små glas med hvid chokolademousse, lakridscreme i bunden og krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv på toppen.
Allermest har jeg lyst til at forkæle pigerne med kærlighedskager og kramme dem flade og glade hver dag.
For deres… og for min egen skyld :)
Ingredienser (til 2-3 portioner)
Lakridscreme:
50 g fløde
20 g lakridssirup
en knivspids rålakridspulver
50 g hvid chokolade
Mousse:
100 g hvid chokolade
1 1/2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
Krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv:
25 g hvid chokolade
25 g sukker
25 g vand
rålakridspulver
knuste frysetørrede hindbær
Lakridscreme:
Hak chokoladen.
Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.
Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.
Stil cremen på køl et par timer.
Fordel cremen i små portionsglas.
Mousse:
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.
Pisk æggehviderne stive, og stil den til side.
Pisk æggeblommerne let og luftige sammen med sukkeret.
Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend æggehviderne i.
Fordel moussen i portionsglassene (oven på lakridscremen.)
Stil dem på køl et par timer.
Krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv:
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, indtil det når en temperatur på 136 grader.
Hæld sukkermassen over chokoladen, mens du pisker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et bagepapir, og lad dem køle af.
Drys halvdelen med lakridspulver og halvdelen med knuste frysetørrede hindbær.