Lakridslykke

En hjerterammende henrykkelse udløste mine små lakrids-macarons på mit arbejde i sidste uge. Derfor – blandt andet – får mine dejlige kolleger veninder disse små lakrids-lækkerier i morgen:

Hvid chokolademousse med lakrids

Det er små glas med hvid chokolademousse, lakridscreme i bunden og krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv på toppen.

Hvid chokolademousse med lakrids

Allermest har jeg lyst til at forkæle pigerne med kærlighedskager og kramme dem flade og glade hver dag.

For deres… og for min egen skyld :)

Hvid chokolademousse med lakridscreme

Ingredienser (til 2-3 portioner)

Lakridscreme:

50 g fløde

20 g lakridssirup

en knivspids rålakridspulver

50 g hvid chokolade

 

Mousse:

100 g hvid chokolade

1 1/2 pasteuriserede æggehvider

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker

 

Krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv:

25 g hvid chokolade

25 g sukker

25 g vand

rålakridspulver

knuste frysetørrede hindbær

 

Lakridscreme:

Hak chokoladen.

Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog.

Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet.

Stil cremen på køl et par timer.

Fordel cremen i små portionsglas.

 

Mousse:

Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.

Pisk æggehviderne stive, og stil den til side.

Pisk æggeblommerne let og luftige sammen med sukkeret.

Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.

Vend æggehviderne i.

Fordel moussen i portionsglassene (oven på lakridscremen.)

Stil dem på køl et par timer.

 

Krystalliseret hvid chokolade med lakrids- og hindbærstøv:

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, indtil det når en temperatur på 136 grader.

Hæld sukkermassen over chokoladen, mens du pisker.

Hæld de små chokoladekugler ud på et bagepapir, og lad dem køle af.

Drys halvdelen med lakridspulver og halvdelen med knuste frysetørrede hindbær.