Fransk nougat med lakrids, passionsfrugt og pufsukker
En søndag klædt i hvidt og med iskolde temperaturer rimer på indendørsaktiviteter og konfekt-kreering.
Disse små nougat-stykker lavede jeg som det allerførste i morges.
Når jeg først har fået en chokolade(idé), kan det slet ikke gå for stærkt med at få den realiseret.
Blød nougat tilsat lækker Bülow lakrids, og pyntet med Amedei Toscano White, frysetørret passionsfrugtpulver og pufsukker.
Muligvis den bedste nougat, jeg nogensinde har smagt!
Nu står den på mere konfekt-fremstilling hos én af mine favoritfamilier, og jeg g l æ d e r mig!
Smaddersød sne-søndag til dig!
Ingredienser (15-20 stk)
160 g honning
260 g sukker
80 g vand
50 g glukose
40 g pasteuriserede æggehvider
40 g sukker
2 spsk Bülow rålakridspulver
100 g mandler
Pufsukker
Frysetørret passionsfrugtpulver
Lidt Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade
Lidt flormelis
Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader.
Rist mandlerne let i ovnen.
Pisk æggehvider og sukker til marengs.
Tilsæt lakridspulver.
Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.
Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.
Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis.
Pynt med hvid chokolade, frysetørret passionsfrugtpulver og pufsukker.
Sæt nougaten på køl et par timer, og skær den så ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.
Opbevar nougat-stykkerne et tørt, køligt sted.