Fransk nougat med lakrids, passionsfrugt og pufsukker

Fransk nougat med lakrids, frysetørret passionsfrugt, hvid chokolade og pufsukker

En søndag klædt i hvidt og med iskolde temperaturer rimer på indendørsaktiviteter og konfekt-kreering.

Disse små nougat-stykker lavede jeg som det allerførste i morges.

Når jeg først har fået en chokolade(idé), kan det slet ikke gå  for stærkt med at få den realiseret.

Blød nougat tilsat lækker Bülow lakrids, og pyntet med Amedei Toscano White, frysetørret passionsfrugtpulver og pufsukker.

Muligvis den bedste nougat, jeg nogensinde har smagt!

Fransk nougat med lakrids, frysetørret passionsfrugt, hvid chokolade og pufsukker

Nu står den på mere konfekt-fremstilling hos én af mine favoritfamilier, og jeg g l æ d e r mig!

Smaddersød sne-søndag til dig!

 

Ingredienser (15-20 stk)

160 g honning

260 g sukker

80 g vand

50 g glukose

40 g pasteuriserede æggehvider

40 g sukker

2 spsk Bülow rålakridspulver

100 g mandler

Pufsukker

Frysetørret passionsfrugtpulver

Lidt Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade

Lidt flormelis

 

Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader.

Rist mandlerne let i ovnen.

Pisk æggehvider og sukker til marengs.

Tilsæt lakridspulver.

Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.

Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.

Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis.

Pynt med hvid chokolade, frysetørret passionsfrugtpulver og pufsukker.

Sæt nougaten på køl et par timer, og skær den så ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.

Opbevar nougat-stykkerne et tørt, køligt sted.

Fransk nougat med lakrids, frysetørret passionsfrugt, hvid chokolade og pufsukker