Lækker lakridskoldskål
Efter den sommersøde jordbærkoldskål var jeg også lige nødt til afprøve en version med lakrids.
Jeg har udskiftet kammerjunkerne med et drys karamelliseret hvid chokolade.
Og tilsat nogle friske hindbær for at give den søde chokolade et syrligt modspil.
Lakridssmagen i koldskålen er ikke særlig gennemtrængende. Hvis du er lige så lakridslækkersulten som mig, så tilsæt lidt ekstra lakridspulver. Eller en skefuld lakridssirup. Jeg har eksperimenteret med både den salte og søde Bülow-sirup. Begge smager skønt deri.
Ingredienser (2 personer)
Lakridskoldskål:
½ l kærnemælk
½ l yoghurt/tykmælk
4 spsk flormelis
½ stang vanilje
lidt friskpresset citronsaft
1 spsk rålakridspulver
evt. lakridssirup
Pynt:
karamelliseret hvid chokolade (Hvid chokolade bagt i ovnen ved 120 grader i cirka en time – med omrøring hver 10′ende minut.)
friske hindbær
Lakridskoldskål:
Bland alle ingredienser.
Server straks – med et drys karamelliseret hvid chokolade og masser af friske hindbær.