Sommersøde kransekager

Kransekager med blåbær, citron og hvid chokolade

Lørdag aften er lig med kransekage-hapsere, Kjærstrup-chokolade og kortspilshygge. Jeg er på ønskeøen omgivet af favoritmennekser og #jegervildmeddet.

Kransekagerne er små himmerigmundfulde, der (næsten) kan spises i én bid.

De smager sødt af sommer – takket være de friske blåbær og citronenskallen, som gemmer sig i bundene.

Servér dem som lidt lækkert til kaffen – eller som del af en stort kagebuffet.  

Kransekager med blåbær, citron og hvid chokolade

Ingredienser (10-12 styks)

Bunde:

200 g marcipan

60 g flormelis

20 g æggehvider

1 tsk citronskal (fra øko-citron)

 

Hvid chokolade-blåbær-creme:

50 g hvid chokolade

75 ml fløde

50 g blåbær + flere til pynt

 

Bunde:

Ælt marcipan og flormelis sammen.

Tilføj æggehviderne lidt og lidt.

Riv citronskal, og kom den i.

Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud til små, flade kager (cirka 3 cm i dia.).

Bag kagerne i 7-8 min ved 200 grader – til de bliver gyldne.

Afkøl dem helt.

 

Hvid chokolade-blåbær-creme:

Blend blåbærerne til puré (og si kernerne fra).

Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.

Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen, mens du rører.

Rør rundt indtil chokoladen er opløst.

Rør blåbærpuréen i.

Sæt cremen i køleskabet nogle timer (eller natten over).

Når cremen er helt kold, så pisk den forsigtigt op.

Fyld den i en sprøjtepose med stjernetyl, og fordel lidt creme oven på hver kransekagebund.

Pynt til sidst med friske blåbær.