Sommersøde kransekager
Lørdag aften er lig med kransekage-hapsere, Kjærstrup-chokolade og kortspilshygge. Jeg er på ønskeøen omgivet af favoritmennekser og #jegervildmeddet.
Kransekagerne er små himmerigmundfulde, der (næsten) kan spises i én bid.
De smager sødt af sommer – takket være de friske blåbær og citronenskallen, som gemmer sig i bundene.
Servér dem som lidt lækkert til kaffen – eller som del af en stort kagebuffet.
Ingredienser (10-12 styks)
Bunde:
200 g marcipan
60 g flormelis
20 g æggehvider
1 tsk citronskal (fra øko-citron)
Hvid chokolade-blåbær-creme:
50 g hvid chokolade
75 ml fløde
50 g blåbær + flere til pynt
Bunde:
Ælt marcipan og flormelis sammen.
Tilføj æggehviderne lidt og lidt.
Riv citronskal, og kom den i.
Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud til små, flade kager (cirka 3 cm i dia.).
Bag kagerne i 7-8 min ved 200 grader – til de bliver gyldne.
Afkøl dem helt.
Hvid chokolade-blåbær-creme:
Blend blåbærerne til puré (og si kernerne fra).
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
Bring fløde i kog, og hæld den over chokoladen, mens du rører.
Rør rundt indtil chokoladen er opløst.
Rør blåbærpuréen i.
Sæt cremen i køleskabet nogle timer (eller natten over).
Når cremen er helt kold, så pisk den forsigtigt op.
Fyld den i en sprøjtepose med stjernetyl, og fordel lidt creme oven på hver kransekagebund.
Pynt til sidst med friske blåbær.