Koldskålsis fra ‘Lykken er is’
(Foto: Columbus Leth)
Af hjertet tusind tak for alle jeres søde kommentarer om ‘Lykken er is’!
I er virkelig de bedste læsere i verden – og jeres opbakning betyder alt! ♥
I dag vil jeg dele én af mine favoritopskrifter fra bogen.
Den højtelskede klassiske sommerspise i iskold forklædning: Koldskålsis! Med fine vaniljeprikker, strejf af citron, kammerjunkeknas og søde, saftige jordbær en masse!
Isen kræver en ismaskine, og jeg bruger stadig min elskede Delonghi 6000, der har kørt over 500 is på tre år. Uden det mindste brok. Ret sejt.
I morgen taler Anne og jeg om is i Radio24syv (9:00-10:00) og deler derefter iskolde smagsprøver ud og signerer bøger i Mad&Vin i Magasin (13:00-16:00). Måske vi ses?
OPSKRIFT
Koldskålsis:
250 ml kærnemælk
115 ml piskefløde
115 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
saft af 1⁄2-1 citron
Pynt:
50 g kammerjunkere
1 bakke friske jordbær
Kom alle ingredienserne til isen i en skål og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Smag til med citronsaft.
Kør massen på ismaskine.
Server isen med knuste kammerjunkere og friske jordbærskiver.
Og lige et lille glimt af mine lemonadeispinde med lilla hornhornvioler:
(Foto: Columbus Leth)
Indlægget indeholder affiliatelinks.