Knasende karamelkurv med jordbær

Knasende karamelkurv med jordbær

Jeg stornyder fridagen med sødt venindeselskab, ’I can barely say’ på repeat og knasende karamelkurve med jordbær.

Derudover x’er jeg fingre for, at store indtagelser af sommerbær krydret med ønsketænkning kan jage den lovede nattefrost til Langtbortistan.

Please, ønsk med!

Karamelkurv med jordbær

Karamelkurvene er lavet af hasselnødder og penslet med et lag Amedei Toscano Brown-chokolade.

Chokoladens søde, karamelagtige smag passer vidunderligt sammen med nødde-karamelkurven.

Karamelkurv med jordbær

Nyd karamelkurverne en lun sommeraften fyldt med masser af friske jordbær og/eller et par kugler hjemmelavet is.

 

Ingredienser (fire kurve)

25 g hasselnødder

75 g sukker

5 g smør

1 spsk glukose

40 g chokolade

 

Blend hasselnødder fint.

Hæld alle ingredienser i en skål, og ælt det sammen. (Hvis dejen har svært ved at hænge sammen, så tilsæt lidt ekstra glukose.)

Form fire kugler af dejen, og læg dem på en bageplade med stor afstand. (De flyder meget ud – så fire styk pr. bageplade.)

Bag dem ved 175 grader i 8-10 min – til de er fint gyldne.

Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte i kanten.

Lad dem hvile et minut på bagepladen, og løsn dem fra bagepapiret med en palet.

Løft dem hurtigt over på glas (der står på hovedet), og klem dem evt. lidt, så de får kurveform.

Lad dem køle helt af.

Pensl dem med smeltet chokolade. Både lys og mørk chokolade er et hit.

Servér med friske sommerbær eller hjemmelavet is.

Jeg stemmer for begge dele.

Karamelkurv med jordbær

Karamelkurv med jordbær