Snebold med kirsebær og lakrids
Mange mener, at is skal spises om sommeren. Jeg er dybt uenig.
Der er is til solskin, is til snevejr. Is til morgenmad, is til dessert.
Denne is er i virkeligheden en sommeris i vinterklæder.
Under den snehvide marengs gemmer sig cremet kirsebæris lavet af hjemmeplukkede, sommersøde kirsebær (fra fryseren) og et drys rålakridspulver fra Bülow.
Ved siden af den frosne snebold friske kirsebær og rød syre købt i Torvehallerne.
Delikat og alternativ juledessert til dem, der trænger til fornyelse efter femten portioner ris à l’amande. (Mig!)
Ingredienser
230 g kirsebær
120 g sukker
100 ml minimælk
100 ml fløde
1-2 tsk Amaretto (kan undlades)
1 tsk rålakridspulver fra Bülow
Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker
1-2 dråber eddike
Pynt:
Rød syre
Friske kirsebær
Kirsebæris:
Fjern sten fra kirsebær, og blend kirsebær og sukker sammen til puré. Kom puréen i en skål, og rør mælk og fløde i. Smag til med Amaretto. Kør massen på ismaskine, og sæt den i fryseren natten over.
Marengs:
Pisk æggehvide og sukker til marengs. Dryp et par dråber eddike i undervejs. Smør marengsen ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den ved 100 grader i 1-2 timer (til marengsen er helt tør). Knus marengsen i små stykker.
Servering:
Lav scoops af isen, giv dem et gavmildt drys lakrids, og rul dem i den knuste marengs. Placer sneboldene på tallerkener, pynt med rød syre og friske kirsebær, og servér straks!
Indlægget indeholder affiliatelinks.