Kardemomme-mousse
Jeg fortsætter med fryd og fornøjelse min krydderi-leg.
Kanel er kåret som krydderikongen herhjemme.
Men kardemomme er lige i hælene – især efter denne dessert.
Desserten består af en fløjlsblød kardemomme-mousse med Amedei Toscano White – og kardemomme-krydret nøddeknas på toppen.
Moussen er serveret i små syltetøjsglas. Både fordi det er smart – og smaddersødt.
Den hvide chokolade og kardemommen klæder hinanden gevaldigt godt, synes jeg.
Tør du? :)
Ingredienser (til 2-3 portioner)
100 g hvid chokolade
1 1/2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
Cashewnødder, macadamianødder, mandler eller andre nødder
Honning
Kardemomme
Salt og peber
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.
Pisk æggehvider stive, og stil den til side.
Pisk æggeblommer, sukker og kardemomme til let og luftig æggesnaps.
Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend æggehviderne i.
Fordel moussen i syltetøjsglas, og stil dem på køl et par timer.
Smelt honningen på en pande, og bland nødder, smeltet honning, en lille sjat kardemomme og en mini-sjat salt og peber.
Bred nøddeblandingen ud på et bagepapir, og rist dem ved 160 grader i 10-15 min. Rør rundt et par gange.
Afkøl nødderne, og blend dem.
Fordel nøddeknaset oven på moussen.