Kardemomme-mousse

Hvid chokolademousse med kardemomme

Jeg fortsætter med fryd og fornøjelse min krydderi-leg.

Kanel er kåret som krydderikongen herhjemme.

Men kardemomme er lige i hælene – især efter denne dessert.

Desserten består af en fløjlsblød kardemomme-mousse med Amedei Toscano White – og kardemomme-krydret nøddeknas på toppen.

Moussen er serveret i små syltetøjsglas. Både fordi det er smart – og smaddersødt.

Den hvide chokolade og kardemommen klæder hinanden gevaldigt godt, synes jeg.

Tør du? :)

Hvid chokolademousse med kardemomme

Ingredienser (til 2-3 portioner)

100 g hvid chokolade

1 1/2 pasteuriserede æggehvider

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker

1 tsk stødt kardemomme

 

Cashewnødder, macadamianødder, mandler eller andre nødder

Honning

Kardemomme

Salt og peber

 

Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.

Pisk æggehvider stive, og stil den til side.

Pisk æggeblommer, sukker og kardemomme til let og luftig æggesnaps.

Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.

Vend æggehviderne i.

Fordel moussen i syltetøjsglas, og stil dem på køl et par timer.

 

Smelt honningen på en pande, og bland nødder, smeltet honning, en lille sjat kardemomme og en mini-sjat salt og peber.

Bred nøddeblandingen ud på et bagepapir, og rist dem ved 160 grader i 10-15 min. Rør rundt et par gange.

Afkøl nødderne, og blend dem.

Fordel nøddeknaset oven på moussen.

Hvid chokolademousse med kardemomme