Karameltrøfler – af karamelliseret hvid chokolade
Vi drog til Bryggen, fandt et perfekt sted til tæppet, spillede kort, sugede solstråler, spiste hjemmelavede karameltrøfler, grinte højt, var musestille, købte gelato, rullede rundt i det glade grønne græs og nærstuderede de travle skyer.
Den slags giver kærlighed helt ned i tæerne.
Jeg håber, at du også har haft en søndag proppet med dejlighed.
Trøffelkuglerne, vi spiste, er lavet af karamelliseret hvid chokolade og rullet i fine frysetørrede hindbær.
Jeg elsker-elsker-elsker karamelliseret hvid chokolade. Faktisk er det den chokolade, jeg har allersværest ved at holde fingrene fra.
Hvis du ikke har smagt karamelliseret hvid chokolade, så forkæl dig selv med det en dag.
Det kræver en times kærlig opmærksomhed – men det er h v e r t et minut værd.
Ingredienser
Karamelliseret hvid chokolade:
Hak chokoladen groft.
Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad.
Bag den ved 120 grader i cirka en time. (Evt. mere.)
Rør rundt i massen hver 10’ende minut.
Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Den vil karamellisere og blive flydende senere.
100 g karamelliseret hvid chokolade
50 g fløde
Frysetørrede hindbær
Hæld den karamelliserede chokolade i en lille skål.
Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Vent et kort øjeblik, og rør så rundt i massen, indtil chokoladen er smeltet.
Sæt trøffelmassen på køl natten over.
Form små kugler, og rul dem i frysetørrede hindbær.
Nyd karameltrøflerne med det samme – eller opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.