Søde og salte karamelmuffins
Disse lækre labaner ligger i øjeblikket på en overlegen førsteplads på min favoritkageliste.
De har den perfekte balance mellem sødt og salt – og sprødt og blødt.
Består af karamelliseret blondie med strejf af salt, karamelliseret hvid chokoladeganache (også med strejf af salt), karamelliserede saltede peanuts og karamelliseret hvidt chokoladebrud med lidt guldstøv.
Saltkaramelkærlighed i kageform!
Jeg har allerede forkælet flere veninder med dem, og jeg har sandelig ikke tænkt mig at stoppe.
Pssst: Jeg bruger karamelliseret Ivoire (hvid chokolade) til både muffin og ganache, men Dulcey fra Valrhona duer også glimrende!
OPSKRIFT
4-6 små kager
Se hvordan du karamelliserer Ivoire (hvid chokolade) her
Karamelliseret blondie:
100 g smør
100 g karamelliseret Ivoire – eller Dulcey
1 1/2 æg
75 g sukker
50 g mel
1/3 tsk salt
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
100 g karamelliseret Ivoire – eller Dulcey
50 ml piskefløde
10 g glukosesirup
1 nip salt
Pynt:
2-3 spsk karamelliserede peanuts, hakket
Små stykker karamelliseret Ivoire, penslet med lidt guldstøv
Karamelliseret blondie:
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen, og vend chokoladeblandingen i.
Vend mel og salt i, og fordel dejen i små, ovnfaste glas.
Bag kagerne i ca. 20 min ved 175 grader. (Tjek med en strikkepind, om de er færdige.)
Lad kagerne køle helt af.
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
Hak chokoladen, og kom den i en skål.
Bring fløde og glukosesirup i kog, og hæld det over chokoladen.
Rør rundt, indtil massen er homogen og blank.
Lad ganachen sætte sig til passende konsistens, og fyld den på en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt toppe ud på de afkølede kager.
Pynt:
Pynt kagerne med lidt hakkede, karamelliserede peanuts og et stykke karamelchokolade med guldstøv.
Tip:
Du kan også bage kagerne i minimuffinsforme og få små heksehatte ud af dem:
Indlægget indeholder affiliatelinks.