Karamelliseret hvid chokolade

Karamelliseret hvid chokolade

Jeg har spist den smeltet direkte fra fadet.

Fyldt den i min ismaskine med mælk og sukker og fået den sødeste cremede karamelis.

Blandet den med øko-fløde og fremtryllet top-lækre trøfler.

Brugt den som fyld i fine guld-macarons.

Pyntet med den på kager og desserter.

Karamelliseret hvid chokolade, jeg er vild med dig.

Og jeg bliver aldrig-nogensinde-never-ever træt af dig.

Hjerterne på billedet er karamelliseret Amedei Toscano White tilsat havsalt.

Flere af jer har efterspurgt opskriften, så nu får I den.

Et lille drys passionsfrugtpulver oven på chokoladerne er ej heller en dum idé. Eller små hindbærstykker.

Ha’ en fantastisk fredag fuld af det, du drømmer om.

Karamelliseret hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Hak en ønsket portion hvid chokolade groft. (Det er vigtigt, at du bruger en hvid chokolade af god kvalitet! Ellers vil karamelliseringen gå i vasken.)

Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ovnfast fad.

Bag den ved 120 grader i cirka en time. (Evt. mere.)

Rør rundt i massen hver 10’ende minut.

Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Den vil karamellisere og blive flydende senere.

Bland en knivspids havsalt i massen, og lad den køle lidt af.

Fyld den så i en chokoladeform, og sæt den på køl.

Pynt de færdige chokolader med et drys havsalt, frysetørret passionsfrugtpulver eller dit favoritpynt.

Spis dem i sødt selskab!