Macarons med kanel

Macarons med kanel og jul

I går tog jeg den mentale nissehue på, fandt julekrydderierne frem og legede jul i køkkenet.

Selv om jeg slet-slet ikke har fået nok solstråler og sommervarme i år (og stadig satser på en Indian Summer!), fik jeg pludselig ustyrlig lyst til at lave julemacarons.

Mest af alt takket være Viktorie, én af mine søde fans på Facebook. Hun efterspurgte en opskrift på kanel-macarons – og dét får hun.

Jeg er kæmpe fan af kanel. Alene duften får mit indre julebarometer tre takker op. Har du det også sådan? :)

Macarons med kanel og jul

Ingredienser (12 små macarons)

Makronbunde:

43 g mandler (eller mandelmel)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

1/2 tsk kanel

 

Ganache med mælkechokolade og kanel:

90 g fløde

150 g Toscano Brown eller anden mælkechokolade af god kvalitet

1- 2 tsk kanel (smag til)

 

Makronbunde:

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.

Hæld flormelis og kanel ned til mandelmelet, og blend videre.

Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.

Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.)

Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

 

Ganache med mælkechokolade og kanel:

Hak chokoladen fint.

Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen.

Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.

Tilsæt kanel (smag til).

Fyld ganachen i en sprøjtepose, afkøl den og sprøjt en skefuld ud på en bund og top med en anden.

Drys med kanel.