Kærnemælkspanna cotta med rabarber
Sæsonens allerførste rabarberstængler rimer på forår og smager helt-helt særligt – som i fuldstændig fantastisk.
I sidste uge tøffede jeg rundt i Torvehallerne, og bum, lige foran næsen på mig lå de lækreste, knaldlyserøde stænger og skreg på at skulle med hjem.
Det kom de. En hel favnfuld. Og har jeg været forbi Torvehallerne samtlige gange siden for at købe en portion forår mere.
Første rabarberopskrift i år er denne syrligesøde, fløjlsbløde kærnemælks panna cotta toppet med rabarbergelé, små rabarberskiver og lidt skovsyre.
Om cirka syv sekunder deler jeg den sidste skål med min kære mand, og kender jeg os ret, bliver der kamp om hver en bid.
Må du få den dejligste weekend!
4-6 personer
Kærnemælkspanna cotta:
3 blade husblas
300 ml piskefløde
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
300 ml kærnemælk
Saft fra 1 citron
Rabarbergelé:
300 g rabarber
150 g sukker
75 ml vand
3 blade husblas
Små rabarberskiver:
50 g rabarber
50 g sukker
50 g vand
Kærnemælkspanna cotta:
Udblød husblas i koldt vand.
Kom fløde, sukker og vanilje i en gryde, og bring det til kogepunktet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
Hæld massen over i en skål, og rør kærnemælk i – lidt ad gangen.
Smag til med citronsaft.
Fordel panna cottaen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer.
Rabarbergelé:
Udblød husblas i koldt vand.
Kom rabarber, sukker og vand i en lille gryde, og kog dem i 5-10 min.
Si saften fra.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme rabarbersaft.
Lad det køle lidt af, og hæld et tyndt lag ud på hver panna cotta.
Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet, så geléen sætter sig.
Små rabarberskiver:
Skær rabarberne i helt tynde skiver. Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Tilsæt rabarberskiver, og lad dem koge i 10-20 sekunder. Hæld rabarberskiverne og siruppen over i en lille skål, og lad det køle helt af.
Pynt panna cottaerne med små rabarberskiver og skovsyreblade. Server straks.