Kærlighedskager med kokos, hvid chokolade og citron

Kærlighedskager med kokos, hvid chokolade og citron

Få dage på solskinsøen tilbragt i den storslåede natur, i sødt selskab og med solen som følgesvend kan altså tryllebinde én og give én livlige lykkebobler i maven.

Vi har gået ture i sommergrønne skove, sunget om kap med nattergalen, sejlet aftentur i solnedgang, slikket sol, suget stilhed, spist chokolade og meget-meget mere.

Faktisk kan Bornholm i solskin føles som favoritrejsedestination. Også selv om jeg har tilbragt mere end 20 år af mit liv dér.

Kærlighedskager med kokos, hvid chokolade og citron

Når Bornholm forkæler mig så meget, får jeg lyst til at forkæle tilbage.

Derfor bagte jeg disse små kærlighedskager til min mor og hendes kæreste i formiddags.

Kagerne er kræs for smagsløgene: De har en lækker konfektagtig konsistens, en sød smag af hvid chokolade og kokos og et friskt pift af citron.

De fine lilla blomster er citrontimian fra min mors have. Jeg er pjattet med dem!

Kærlighedskager med kokos, hvid chokolade og citron

Hvis du vil overraske dine kære med kærlighedskager, så er her opskriften:

 

Ingredienser

100 g smør

175 g hvid chokolade

100 g sukker

2 æg

70 g mandelmel

70 g kokos

skal fra en lille økologisk citron

 

Smelt smør og 100 g hvid chokolade over vandbad.

Tag skålen af varmen, og lad blandingen køle lidt af.

Pisk sukker og æg let og luftigt.

Rør chokoladeblandingen i.

Vend mandelmel og kokos i.

Riv skallen af en citron, og kom det i.

Hak de resterende 75 g chokolade groft, og kom den i.

Hæld dejen i små silikone-hjerteforme (eller muffinsforme).

Bag kagerne i cirka 25 min ved 175 grader.

Spis dem lune – eller sæt dem på køl og lad dem stå natten over.

Kagerne er mindst lige så lækre dagen efter. Og dagen efter igen. Hvis de ikke er væk inden…