Kærlighedskager med kokos, hvid chokolade og citron
Få dage på solskinsøen tilbragt i den storslåede natur, i sødt selskab og med solen som følgesvend kan altså tryllebinde én og give én livlige lykkebobler i maven.
Vi har gået ture i sommergrønne skove, sunget om kap med nattergalen, sejlet aftentur i solnedgang, slikket sol, suget stilhed, spist chokolade og meget-meget mere.
Faktisk kan Bornholm i solskin føles som favoritrejsedestination. Også selv om jeg har tilbragt mere end 20 år af mit liv dér.
Når Bornholm forkæler mig så meget, får jeg lyst til at forkæle tilbage.
Derfor bagte jeg disse små kærlighedskager til min mor og hendes kæreste i formiddags.
Kagerne er kræs for smagsløgene: De har en lækker konfektagtig konsistens, en sød smag af hvid chokolade og kokos og et friskt pift af citron.
De fine lilla blomster er citrontimian fra min mors have. Jeg er pjattet med dem!
Hvis du vil overraske dine kære med kærlighedskager, så er her opskriften:
Ingredienser
100 g smør
175 g hvid chokolade
100 g sukker
2 æg
70 g mandelmel
70 g kokos
skal fra en lille økologisk citron
Smelt smør og 100 g hvid chokolade over vandbad.
Tag skålen af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Pisk sukker og æg let og luftigt.
Rør chokoladeblandingen i.
Vend mandelmel og kokos i.
Riv skallen af en citron, og kom det i.
Hak de resterende 75 g chokolade groft, og kom den i.
Hæld dejen i små silikone-hjerteforme (eller muffinsforme).
Bag kagerne i cirka 25 min ved 175 grader.
Spis dem lune – eller sæt dem på køl og lad dem stå natten over.
Kagerne er mindst lige så lækre dagen efter. Og dagen efter igen. Hvis de ikke er væk inden…