Julepandekager
Små søde pandekager med julesmag, stearinlys, julesangesummen og et smukt snepyntet landskab.
Der er dømt december, og jeg elsker det.
Sia Sky er også ret vild med at betragte snefnug og stearinlys, men intet slår hængsler og ledninger i loftet.
Måske vi har en kommende håndværker i familien?
Pandekagerne spiste jeg sammen med manden-min i morges.
Vi toppede dem med lidt smeltet chokolade og spiste appelsinfileter til.
De er krydrede med både kanel og kardemomme og gemmer desuden på lækker marcipan.
Skyd juleferien i gang med en portion, og du skal nok blive i julestemning.
Ingredienser
Antal: cirka 20 stk.
75 g marcipan
3 æg
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 dl mælk
125 g mel
Riv marcipanen, og pisk den sammen med æg, sukker, salt, kanel, kardemomme i en skål.
Kom mælk og mel i, og pisk videre, til dejen er fri for klumper.
Stil dejen i køleskabet en halv time, hvis du har tålmodighed til det. (Jeg havde ikke!)
Bag små pandekager på en smurt stegepande.
Server f.eks. med smeltet chokolade og appelsinfileter!