Jordbærkage
Indrømmet. Jeg storsavner sol og sommer – og hinger disse dage efter alt, der kan skabe lidt sommerstemning. I mandags kom min kæreste hjem med hænderne fulde af jordbær. Ikke hårde smagsløse jordbær, som hele vinteren har budt på. Men søde, saftige jordbær fulde af smag og sommertegn. Jeg har spist et halvt kilo hver dag lige siden og nydt hver en bid. Resten har jeg brugt til en hjemmelavet jordbærkage. Kagen består af en saftig, smørlækker mazarinbund, et tykt lag af min mørke favoritchokolade Caraïbe, vaniljesød creme og solforkælede jordbær.
Lider du også af sommersavn, synes jeg virkelig, du skal prøve den.
Jordbærkage
10 personer
Ingredienser
Mazarinkage:
- 200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør
3 æg
50 g mel
Chokolade:
- 100 g Caraïbe fra Valrhona – eller anden mørk chokolade
10 ml piskefløde
Vaniljecreme:
- 50 g piskefløde
50 g creme fraiche
korn fra 1/2 vaniljestang
Masser af friske jordbær
Fremgangsmåde
Mazarinkage:
- Pisk smør og sukker let og luftigt.
Riv marcipanen, og tilsæt den.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Pisk ikke for længe – massen skal kun lige samle sig.
Vend melet i.
Hæld dejen i en rund form (ca. 20 cm) foret med bagepapir, og bag kagen i ca. 40 min ved 175 grader.
Lad kagen køle helt af, gerne natten over.
Chokolade:
- Smelt chokolade og fløde i en skål over vandbad.
Smør chokolademassen ud på den afkølede kage.
Vaniljecreme:
- Pisk fløden til let skum, og bland det med creme fraiche.
Smag til med vanilje.
Fordel vaniljecremen oven på chokoladen.
Halver jordbærrene, og afslut med dem.
Nyd!
(Indlægget indeholder affiliatelinks!)