Isvafler med lakrids-, citron- og hvid chokoladeis
Sidste lørdag var den lykkeligste dag i mit liv.
Lille Sia Sky kom til verden, og jeg har været svævende lige siden.
Hun er det største og det dejligste, og jeg får aldrig nogensinde nok af at iagttage hendes fine, petit fingre, hendes gab og gavtyvsmil og hendes nuttede næse.
Lige nu ligger hun på sin fars mave og snorksover, og jeg har planer om at forkæle ham med hjemmelavet hvid chokoladeis med lakrids og citron. I små isvafler med frysetørrede hindbær som pynt.
Isen har en vidunderlig cremet konsistens og forener det søde, det salte og det syrlige på skønneste vis.
Spis den sammen med dine allerkæreste. Det vil jeg gøre nu.
Ingredienser (til 4 personer)
Is:
250 g minimælk
50 g fløde
200 g Amedei Toscano White eller anden hvid kvalitetschokolade
50 g sukker
1-2 øko-citroner
2 spsk lakridssirup – gerne den søde eller salte fra Bülow
Isvafler:
4 isvafler
50 g Amedei Toscano White eller anden hvid chokolade
Frysetørrede hindbær
Is:
Hak chokoladen groft.
Hæld fløden i en gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Rør rundt – til chokoladen er opløst.
Tilsæt sukker og kold mælk.
Riv skallen fra citronen/citronerne (alt afhængig af, hvor citronglad du er)
Kør massen på ismaskine.
Rør forsigtigt et par skefulde lakridssirup i (som swirls).
Sæt isen i fryseren indtil brug.
Isvafler:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad (og temperer den).
Dyp toppen af vaflerne i chokoladen, og pynt dem med frysetørrede hindbær.
Sæt vaflerne på køl, indtil chokoladen er størknet, og fyld dem så med et par kugler is.