Isbombe med mørk chokolade og hindbær

Isbombe med mørk chokolade og hindbær

Isbomberne med mælkechokolade og pistacienødder forsvandt alt-alt for hurtigt.

Derfor var jeg nødt til at lave en portion mere.

Denne gang med ekstra mørk chokolade og øko-hindbær.

Isbombe med mørk chokolade og hindbær

Isbomberne skal deles med én, der er lige så chokoladeglad som mig.

Jeg ved lige hvem.

 

Ingredienser

Mørk chokoladeis:

250 g mælk

50 g fløde

200 g mørk chokolade (minimum 70 %, gerne 85 %)

100 g sukker

 

75 g mørk chokolade (til chokoladeskal)

Friske hindbær

Frysetørrede hindbær

 

Mørk chokoladeis:

Hak de 200 g chokolade groft.

Hæld fløden i en gryde, og bring det i kog.

Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.

Rør rundt – til chokoladen er opløst.

Tilsæt sukker og kold mælk.

Kør massen på ismaskine.

 

Isbombe-kreering:

Smelt de 75 g chokolade over vandbad (og temperer den, hvis du lyster).

Fyld den smeltede chokolade i en halvkugle-silikoneform. (Enten ved at pensle halvkuglerne forsigtigt – eller fylde dem med chokolade og vende formen på hovedet bagefter, så overskydende chokolade løber ud.)

Sæt formen i fryseren et øjeblik.

Tag den ud, når chokoladen er stivnet, og fyld et par friske hindbær i hver halvkugle.

Fyld dernæst chokoladeis i.

Sæt formen i fryseren igen.

Lige inden servering: Tag isbomberne ud, portionsanret og drys med frysetørrede hindbær.