Hvidt chokoladebrud med lakrids og citron
Noget nær verdens nemmeste (jule)godte. Og så smager det helt afsindigt godt.
Gider du ikke kedelig købekonfekt, men har ej heller tid (eller tålmodighed) til store konfektprojekter, er dette chokoladebrud lige dig.
Bruddet består af tre ting: Ivorie fra Valrhona, fintreven øko-citronskal, saltlakridssirup fra Bülow. Brug gerne en hvid chokolade af god kvalitet. Det kan smages!
Og i øvrigt: overvej dobbeltportion, nu når du er i gang. Jeg kan snildt spise hele bruddet selv!
Ingredienser
150 g Ivorie fra Valrhona eller anden hvid chokolade af god kvalitet
1 tsk fintreven citronskal fra øko-citron
1 spsk saltlakridssirup fra Bülow
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør citronskal i.
Hæld chokoladen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og jævn det ud.
Kom lakridssiruppen i en sprøjtepose med ganske lille hul, og sprøjt det ud på chokoladen i zig-zag-mønster. Lav swirls med en tandstik.
Sæt bruddet i køleskabet, så chokoladen sætter sig.
Tag chokoladebruddet ud lige inden servering, og bræk/skær det i små stykker.
Psssst… Undgå at røre oven på bruddet, så du ikke ødelægger det fine mønster. Lakridssiruppen kan klistre en smule – også efter køleskabsbesøg.
Indlægget indeholder affiliatelinks.