Hvid chokolademousse med passionsfrugt
Hej sommer. Jeg er vild med dig – og den glæde, du spreder i hele København.
Bliv her længe. Så er du sød.
Når solen skinner og temperaturen lynhurtigt og selvsikkert sniger sig op over de 30 grader, bliver jeg fuld af lykkebobler og energi og får lyst til at lave titusinde ting. Blandt andet solskinsdesserter.
Denne solskinsdessert består af hvid chokolademousse med passionsfrugtpuré og krystalliseret hvid chokolade drysset med frysetørret passionsfrugtpulver.
Den syrlige passionsfrugt og den hvide chokolade komplementerer hinanden virkelig godt.
Og den knasende krystalliserede hvide chokolade passer perfekt til den fløjlsbløde mousse.
Vil du sprede sommerglæde og forkæle nogen med desserten, så er her opskriften:
Ingredienser (til 3 portioner)
Hvid chokolademousse:
100 g hvid chokolade
1 1/2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
Passionsfrugtpuré:
6-8 passionsfrugter
1 tsk sukker
1 tsk Maizena
Krystalliseret hvid chokolade med frysetørret passionsfrugtpulver:
25 g hvid chokolade
25 g sukker
25 g vand
frysetørret passionsfrugtpulver
Hvid chokolademousse:
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.
Pisk æggehviderne stive, og stil dem til side.
Pisk æggeblommerne let og luftige sammen med sukkeret.
Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend æggehviderne i.
Fordel moussen i portionsglas, og stil dem på køl et par timer.
Passionsfrugtpuré:
Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud.
Si kernerne fra.
Hæld passionsfrugt, sukker, Maizena og evt. lidt vand i en gryde.
Varm det op og rør rundt, indtil det begynder at tykne.
Lad det køle af, og fordel det oven på chokolademoussen.
Krystalliseret hvid chokolade med passionsfrugtpulver:
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
Bring sukker og vand i kog, og lad det koge, indtil det når en temperatur på 136 grader.
Hæld sukkermassen over chokoladen, mens du pisker.
Hæld de små chokoladekugler ud på et bagepapir, og lad dem køle af.
Drys med frysetørret passionsfrugtpulver.
Hæld lidt i hvert glas som prikken over i’et.