Fyldte chokolader med havtorn
I går var jeg på havtorn-høst med min vidunderlige barndomsveninde.
Vi fik samlet en stor sæk af de solgule superbær – og stukket os m a n g e gange på de stygge, sylespidse torne!
Men det var pinen værd :)
Vidste du, at ét enkelt havtorn-bær indeholder mere C-vitamin end en hel appelsin?
Dét er næsten for godt til at være sandt – og giver mig lyst til at putte havtorn i alt. I smoothies… i salater… og i søde sager.
I dag får du en simpel opskrift på fyldte chokolader.
Med den himmelske hvide chokolade Toscano White og havtorn curd.
Den søde hvide chokolade og den syrlige havtorn er en vinder-kombination – og noget, der skal eksperimentes meget mere med.
Hvis du er havtorn-fan – eller blot vil vitaminbooste og gøre dit immunforsvar vinterklar, så hold øje med bloggen.
Der er flere havtorn-opskrifter på vej.
Ingredienser
Havtorn curd:
35 g smør
80 g sukker
1/2 dl havtorn – cirka
1 pasteuriseret æg
Hvid chokolade
Havtorn curd:
Blend havtorn-bærerne, og si kernerne fra.
Hæld smør, sukker, æg og havtornpuré i en gryde, og varm det op under omrøring.
Tag det af varmen, når cremen begynder at tykne.
Hæld den på et glas, og stil det i køleskabet indtil brug.
Fremstilling af fyldte chokolader:
Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform.
Bank på formen, så der ikke danner sig lufthuller.
Vend chokoladeformen på hovedet, og lad det overskydende chokolade løbe ned i skålen med smeltet chokolade.
Skrab formens overflade ren.
Stil formen i køleskabet i 10 min.
Hæld havtorn curd i (med 2 mm til kanten).
Sæt formen tilbage i køleskabet.
Luk med et nyt lag chokolade.
Skab igen overfladen ren, og sæt formen tilbage i køleskabet.