Fyldte chokolader med havtorn

Hvid chokolade og havtorn curd

I går var jeg på havtorn-høst med min vidunderlige barndomsveninde.

Vi fik samlet en stor sæk af de solgule superbær – og stukket os m a n g e gange på de stygge, sylespidse torne!

Men det var pinen værd  :)

Vidste du, at ét enkelt havtorn-bær indeholder mere C-vitamin end en hel appelsin?

Dét er næsten for godt til at være sandt – og giver mig lyst til at putte havtorn i alt. I smoothies… i salater… og i søde sager.

Hvid chokolade og havtorn curd

I dag får du en simpel opskrift på fyldte chokolader.

Med den himmelske hvide chokolade Toscano White og havtorn curd.

Den søde hvide chokolade og den syrlige havtorn er en vinder-kombination – og noget, der skal eksperimentes meget mere med.

Hvis du er havtorn-fan – eller blot vil vitaminbooste og gøre dit immunforsvar vinterklar, så hold øje med bloggen.

Der er flere havtorn-opskrifter på vej.

Hvid chokolade og havtorn curd

Ingredienser

Havtorn curd:

35 g smør

80 g sukker

1/2 dl havtorn – cirka

1 pasteuriseret æg

 

Hvid chokolade

 

Havtorn curd:

Blend havtorn-bærerne, og si kernerne fra.

Hæld smør, sukker, æg og havtornpuré i en gryde, og varm det op under omrøring.

Tag det af varmen, når cremen begynder at tykne.

Hæld den på et glas, og stil det i køleskabet indtil brug.

 

Fremstilling af fyldte chokolader:

Temperer den hvide chokolade.

Hæld den tempererede chokolade i en chokoladeform.

Bank på formen, så der ikke danner sig lufthuller.

Vend chokoladeformen på hovedet, og lad det overskydende chokolade løbe ned i skålen med smeltet chokolade.

Skrab formens overflade ren.

Stil formen i køleskabet i 10 min.

Hæld havtorn curd i (med 2 mm til kanten).

Sæt formen tilbage i køleskabet.

Luk med et nyt lag chokolade.

Skab igen overfladen ren, og sæt formen tilbage i køleskabet.