Hvid chokolade-cheesecake

Hvid chokolade-cheesecake

Én af mine herligste veninder smagte for nylig en kage fra Torvehallerne. En kage, der fik hendes engle til at synge. En kage lavet af ost.

Hun fortalte om kageoplevelsen med en entusiasme så stor og udfordrede mig straks til at gøre kunsten efter.

Jeg havde på det tidspunkt aldrig nogensinde stiftet bekendtskab med cheesecake. Jeg havde hverken følt mig fristet til at smage eller kreere en cheesecake. Men jeg var vild med udfordringen – og lovede hende at give det et helhjertet forsøg.

Cheesecakes findes i en trillion forskellige udgaver. Jeg blev – meget overraskende – fristet til at starte med en chokoladevariant. Jeg bliver jo ikke kaldt chokoladepigen uden grund ;)

 

Ingredienser

Bund:

200 gram kiks (gerne Digestive)

2 spsk kakao

150 g smør

 

Fyld:

300 g hvid chokolade

400 g flødeost

1 1/2 dl Cremefraiche

2 Æg

½ vaniljestang

 

Bund:

Knus kiksene i en frysepose med en kagerulle.

Bland kakao og knust kiks.

Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen.

Pres dejen sammen i et jævnt lag i en springform (f.eks. vha. en spiseske.)

Stil formen i køleskabet.

 

Fyld:

Rør ost, creme fraiche og vanilje forsigtigt sammen. (Hvis du rører for længe, kommer der luft i fyldet og kagen falder sammen.)

Tilsæt æg – ét ad gangen.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

Lad chokoladen køle et øjeblik, og rør den i ostemassen.

Hæld massen ud over bunden.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 50 min ved 160 grader (til den føles fast i kanten og lidt skælvende i midten.)

Lad kagen køle af, og stil den i køleskabet natten over.

Pynt med dine yndlingsbær.

Jeg kunne ikke bestemme mig, så jeg pyntede halvdelen af kagen med granatæblekerner og halvdelen med blåbær-topping.

 

Blåbær-topping (til en halv kage):

125 g blåbær

25 g sukker

2 spsk vand

1 tsk Maizena

 

Kom sukker og halvdelen af vandet i en gryde og rør over lav varme til sukkeret er opløst.

Skru op for varmen og tilsæt bærrene.

Lad det koge et par minutter.

Skru ned for varmen.

Bland Maizenaen i resten af vandet, og rør det i lidt af gangen.

Afkøl blåbær-toppingen, og fyld det på kagen.

 

Hvid chokolade-cheesecake

Tataaaa. Et styks cremet chokolade-cheesecake med blåbær-topping og uden den mindste smag af ost.

Det var min allerførste gang. Men det bliver bestemt ikke min sidste.